תלמידת ביה"ס למדעים ואומנויות השתתפה בגמר החידון הארצי בערבית

הישג נאה לתלמידת בית הספר הרב תחומי למדעים ואומנויות ע"ש יצחק רבין, חן חושקובר שהשתתפה בחידון ארצי ערבית, בו נטלו חלק 15 תלמידים מכל רחבי הארץ. חן, תלמידת כיתה י' במגמת ערבית, יצגה בחידון הארצי את מחוז צפון, תוך שהפגינה בקיאות בשפה הערבית ובסוגיות השונות הקשורות לעולם הערבים והאיסלאם. לאחר התמודדות קשה וארוכה שהחלה כבר מחופשת הפסח, הגיעה חן למקום החמישי בארץ וזכתה בפרס ובתעודת הוקרה מחיל המודיעין. את חן ליוו לתחרות הגמר תלמידי כיתתה, בני משפחתה, מחנכת הכיתה, מיכל לזר, וצוות המורים לערבית של בית הספר.

שלב הגמר הארצי של החידון התקיים בבית חיל האוויר בהרצליה בהובלת מדור טל"מ (טיפוח לימודי ערבית ומזרחנות בחיל המודיעין) ובמעמד גורמים בכירים באמ"ן, סגן הרקטור באוניברסיטת תל אביב, חבר וועדת המקצוע, פרופ' אייל זיסר, והפיקוח על הוראת הערבית במשרד החינוך.

יצויין כי שלב הגמר מהווה פעילות שיא במסגרת לימוד מקצוע הערבית בקרב תלמידי בתי הספר בארץ. החידון מיועד לתלמידי כיתה י' ועוסק בשפה הערבית, אומנות ואדריכלות האיסלאם, עולם הערבים והאיסלאם, אירגוני טרור במזרח התיכון וכן סוגיות אקטואליות שונות. החידון היה מורכב משלושה שלבים: השלב הבית ספרי, אליו ניגשו מאות תלמידים מכל רחבי הארץ, שלב מחוזי, אליו עלו עשרות תלמידים, ושלב הגמר, אליו העפילו 15 תלמידים בלבד מכל רחבי הארץ כשכל אחד ייצג את המחוז שלו.

חווית ההשתתפות בחידון, שהיתה מרגשת ומעצימה במיוחד, הבקיאות שהפגינו המתמודדים והדברים אשר נשאו המכובדים, חיזקו את תחושת הגאווה ועידוד להמשך למידת המקצוע והעשרה שאין כדוגמתה בנושאים המשמעותיים בכל הנוגע לשפה הערבית ותרבותה.